Dubai cégalapítás és költségei 2023-ban!

 1. cégalapítás dubaibanBevezetés
 2. Egyesült Arab Emirátusok cégtípusai
 3. Dubai cégalapítás előnyei
 4. Dubai cégalapítás költségeit befolyásoló tényezők
 5. Cégalapítás folyamata Dubaiban
 6. Dubai cégalapítás költségei
 7. Összefoglaló

1. Bevezetés

cégalapítás Dubai

Dubai cégalapítás az egyik legdinamikusabban fejlődő üzleti központ a világon, amely az elmúlt évtizedekben jelentős növekedést és innovációt ért el. A városban található számos multinacionális vállalat és vállalkozás, amelyek kiváló lehetőségeket kínálnak az üzleti fejlődésre és a növekedésre.

Az Egyesült Arab Emírátusokban alacsony az adók szintje, valamint kedvező gazdasági és jogi környezet van, amely támogatja az üzleti életet. A városban találhatók olyan nemzetközi szabványoknak megfelelő irodaházak, amelyek magas színvonalú szolgáltatásokat kínálnak az üzleti szektor számára. Dubaiban a nemzetközi piacokra való belépés is egyszerűbbé válik, ami segíti a vállalkozásokat a globális piacokon való sikeres terjeszkedésben.

2. Egyesült Arab Emirátusok cégtípusai

Freezone cég – FZE, FZC

Az Egyesült Arab Emírségekben található Freezone cégek különleges gazdasági övezetek, amelyeket a kormány hozott létre a gazdaság fellendítése érdekében. A Freezone cégek szabadon működhetnek és az általuk előállított áruk és szolgáltatások adómentesek. A szabad kereskedelmi zónában a cégek alapítása viszonylag egyszerű és gyors folyamat, a tulajdonosok 100%-ban lehetnek külföldiek.

Az Emírségekben több Freezone központ is található, mint például Dubai, Abu Dhabi, Sharjah és Ras Al Khaimah. A Freezone cégek előnyei közé tartozik az alacsony adókulcs, az egyszerű üzleti környezet és a kiváló infrastruktúra. Az Dubaiban bejegyzett Freezone cégek számos iparágban tevékenykedhetnek, mint például az energetika, tanácsadás, a kereskedelem, az informatika és a turizmus. Freezone cég tulajdonosai és alkalmazottai vízum igénylésére jogosultak.

Mainland

A mainland LLC-k azok a cégek, amelyek területileg mindenféle korlát nélkül végezhetik a tevékenységüket. Az adómentesség azonban rájuk is érvényes. Adót kizárólag az olajcégek és külföldi bankok fizetnek.

A cégek tevékenységét a működési engedély szabályozza. Egy ilyen társaság a termék- és szolgáltatás értékesítése után áfa felszámítására kötelezett. Az áfa mértéke 5%. Más adó a céget nem terheli. Külföldi munkavállalói számára tartózkodási engedély szükséges.

Offshore cég – Ltd

Van néhány szabadkereskedelmi zóna, ahol engedélyezett az offshore cégek alapítás. Ilyen pl Ras Al Khaimah (RAK) és Ajman. Sokáig nagy népszerűségnek örvendtek ezek a cégek, mivel alacsony éves fenntartási díj mellett lehetett nekik nekik az országban helyi bankszámlájuk. Mivel a bankszámla lehetősége megszűnt ezen cégek számára, legfőbb előnyét elvesztette. RAK offshore cég számára viszont az ingatlan tulajdonszerzés az Egyesült Arab Emírségek területén szabad, ellenben más üzleti lehetőségek az országban tiltott az offshore cég számára.

Hívjon bizalommal!

 +36 70 941 5142

3. Dubai cégalapítás előnyei

Alapvetően 95%-ban a free zone cégekkel az ország adta lehetőségek teljes palettáját kihasználhatjuk:

4. Dubai cégalapítás költségeit befolyásoló tényezők

5. Cégalapítás folyamata Dubaiban

 1. Konzultáció, adatbekérés – 1 munkanapSzemélyes vagy online megbeszélés után, amennyiben egy „offshore” struktúra létrehozása mellett dönt, bekérjük az útlevél másolatát (scan) és a számlázási címet. Ezután kiállítjuk a számlát és díj beérkezés után elindítjuk a cégnév jóváhagyását.
 2. cégbejegyzés – 1 hétA cégnév jóváhagyását követően elkezdődik a cégalapítási dokumentáció összeállítása, ügyfél általi aláíratása. Ezután a hatóság kiállítja a cég működési engedélyét, hitelesíti az alapító okiratot és ezáltal bejegyezték a céget, így már szerződhet is akár a partnereivel.
 3. Vízum ügyintézés előkészítése – 2 hétA cég bevándorlási kártyájának (“Establishment card”) megigénylése a következő lépés, majd ezt követően kiváltjuk Ügyfelünk belépési engedélyét (“Entry Permit”), ez szükséges a vízum kiváltásának elindításához. Az első 3 lépéshez nem szükséges személyes jelenlét Dubaiban.
 4. Bevándorlási ügyintézés – 4-5 nap – DubaiDubai cégalapítás - Burj KhalifaDubaiba érkezéskor szükség van a kinyomtatott “entry permit”-re, amit az útlevél ellenőrzéskor lepecsétel a hatóságMásnap reggel magyar kolleganánk felveszi ügyfelünket a hoteljében, ezt követően egy 2-3 órás program következik: orvosi vizsgálat (vérvétel, tüdőszűrés, “szem scan”). Ezt követően tudunk időpontot kérni emirátusoki személyi igazolvány igényléséhez, mely általában 2 hét várakozás vagy helyi segítséget igénybe véve ezt le tudjuk csökkenteni 1-2 napra. Az ügyintézés folyamata elejétől a végéig teljes, személyes asszisztenciát tartalmaz szolgáltatásunk tolmácsolással. Sürgősségi vízumkiállítással akár 2 nap alatt elvégezhető a folyamat. A helyi személyi igazolvány (emirates ID) kb 2 héttel a vízumkiállítás után készül el. Ezt postázzuk ügyfelünknek. Ezen az utazáson megkezdhető a bankszámlanyitás, melyről bővebben itt olvashat.

2023-ban elérhető Dubai Vízum lehetőségekről itt olvashat többet.

6. Dubai cégalapítás költségei

Az Egyesült Arab Emírségekben az alapítandó cég típusát szükséges meghatároznunk először. Azt követően, hogy milyen tevékenységhez szeretné megkapni a működési engedélyt és hány tartózkodási/munkavállalási engedélyt fogunk igényelni.

Egy offshore cég alapítási költsége 3-4000 USD összegtől indul, ugyanakkor egy szabad kereskedelmi zónában létrehozott vállalkozás éves 8000 usd összegtől indul, melyre a 0. évtől minden második évben újítani kell a helyi vízumot is.

Amennyiben egy pontos ajánlatra van szüksége, keressen meg online vagy telefonon és néhány kérdést átbeszélve 1-2 órán belül írásos árajánlatot adunk.

7. Összefoglaló

Az Egyesült Arab Emírségek szabad kereskedelmi zóna a világ jelentős részének egyet jelent az adózás optimalizálásával. Sok külföldi és magyarok körében is ez egy remek lehetőég, hogy az adott adóelőnyt érjenek el. A nem befizetett adót a társaság további fejlesztésekre, árengedményekre költheti és versenyelőnyre tehet szert. Magánszemélyként nem befizetett adót egy sokkal minőségibb életre fordíthatjuk. Ugyanakkor célszerű megmaradni a legális keretek között, mi ebben segítünk.Lépjen kapcsolatba velünkKeresztnévVezetéknévEmailKérdésTelefonszám

Hívjon bizalommal!

 +36 70 941 5142

Tesztszöveg

Dubai cégalapítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük